maanantai 21. helmikuuta 2011

Suosikkiresepti


Posted by Picasa
Mikäli en olisi tähän ruokalajiin törmännyt, olisin todennäköisesti täysin kasvissyöjä. Mutta tämä vaan on niiiiiin hyvää, että joskus on ihan pakko saada!
Ruoan nimi on virallisesti "Tuhti suosikkipiirakka", mutta tottelee meidän perheessä nimeä Papupata.

Ainekset:
purjosipuli
2 rkl voita tai margariinia
400g naudan jauhelihaa
1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 tl timjamia
tabascoa
1 tl suolaa
1 kaulittu voitaikinalevy (joulun jälkeen tulee käytettyä pakasteeseen unohtuneet torttutaikinat)
8 pekoniviipaletta
pinnalle juustoraastetta

1. Huuhteke purjosipulit ja leikkaa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi, ota mukaan myös vihreä osa.
2. Pistä rasva paistinpannuun (itse käytän syvää wokkipannua, ainekset mahtuvat paremmin), ruskista jauheliha kevyesti. Lisää purjosipulit ja paista pari minuuttia, purjo ei saa pehmetä.
3. Sekoita papujen sekaan suola, timjami ja muutama tippa tabascoa, kaada mössö pannulle jauheliha-purjoseoksen joukkoon ja kääntele sekaisin.
4. Nosta kaulittu taikina piirakkavuokaan (itse käytän neliskulmaista 18x24x8cm kokoista lasivuokaa, joka tulee täyteen). Kaada täyteseos vuokaan ja taita taikinan ylimääräiset reunat (n.2cm) täytteen päälle.
5. Suikaloi pekoniviipaleet ja asettele piirakan päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

Ohjeessa neuvotaan latomaan jauhis-purjo ja papumössö kerroksittain, mutta olen havainnut, että tasaisemman lopputuloksen saa ja helpommalla pääsee, kun pistää kaiken sekaisin. Kerro jos maistui!

perjantai 4. helmikuuta 2011

Helmi päivä!

Parasta luksusta, mitä työ tarjoaa palkan lisäksi on kyllä arkivapaat! Ei sillä että olisin tänään saanut aikaan sen enempää kuin minään tavallisenakaan päivänä, kenties päinvastoin. Mutta olo on jotenkin vaan niin... joutilas.
Aamulla jumppaa, sitten kaupassa kiertelyä. Mukaan tarttui mm. uudet jumppatossut ja Runebergin torttuja, huomenna on nimittäin SE päivä. Edelliset ostamani tortut olivat kuivia kuin korput, nämä taas turhankin kosteita. Jos joltain valmistajalta löytyisi välimuoto näistä kahdesta, niin se hipoisi täydellisyyttä.

The best luxury that job offers along the payment is everyday frees. Not that I had done more at home than during usual day, but the feeling is so idle.
Some gym in the morning, then some shopping. I bought new sport shoes and Runeberg tarts, namely tomorrow is THE Day. The tarts I bought earlier were extremely dry, these ones too wet. Mixture of those two would be nearly perfect.

torstai 3. helmikuuta 2011

Eka kerta

Hui!
Ensimmäinen julkinen blogi-kirjaus suoritettu.
Egyptissä mellakoidaan, Australiassa tutkitaan hirmumyrskyn aiheuttamia vaurioita ja Suomessa odotetaan piteneviä päiviä ja lumimassojen hallittua sulamista.
Tästä se lähtee, kenties.

The very first public blog date done. Havoc in Egypt, hurricane damages in Australia, and here in Finland we expect lengthening days and melting of the snow masses.
Here we go, perhaps.